Gyalóka Közösségi Ház

Pályázati konstrukció: TOP_Plusz-1.2.1-21 – Élhető települések

Pályázat címe: Gyalóka Közösségi Ház

Pályázat kódszáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00091

Kedvezményezett neve: Gyalóka Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9474 Gyalóka, Fő utca 14.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 102,16 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből (Terület – és Településfejlesztési Operatív Program Plusz), a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával a TOP_Plusz-1.2.1-21 kódszámú, „Élhető települések” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázat keretében, 102,16 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Gyalóka községben egy komplex a település élhetőbbé tételét célzó fejlesztés valósulhat meg.

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00091 azonosítószámú projekt célkitűzése, egy önkormányzati tulajdonban levő ingatlanon 20-50 főt kiszolgálni képes közösségi ház megvalósítása. A településen jelenleg nincs olyan létesítmény, amely alkalmas lenne a közösség kulturális szabadidős igényeit kielégíteni.

Az Önkormányzat a település központjában közösségi és kulturális tevékenységet is magába foglaló közösségi ház építését tervezi. Az építésre kijelölt terület Gyalóka, Fő út 27. szám alatt egy 1324 m2-es telek. Az épület fő funkciója egy többfunkciós közösségi tér, mivel a településen jelenleg nincs nagyobb befogadóképességű, kisebb rendezvények, előadások, konferenciák megtartására alkalmas épület. A tervezett épületben kialakításra kerül egy nagyterem, amely előadásoknak berendezve 20-50 fő befogadására alkalmas. A terem más rendezvények alkalmával – máshogy berendezve – kisebb befogadóképességgel alkalmas egyéb szakmai fórumok megtartására is, mivel a nagyteremhez kapcsolódóan egy előcsarnok és kiszolgáló egységek (illemhely, iroda, konyha raktár) is ki lesz alakítva. Az épületben helyet kapott egy raktár is, mely a zavartalan lebonyolítást szolgálja.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg. Konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

A beruházás teljes költsége: 102 162 514 Ft

Projekt fizikai befejezése: 2025.11.30.